Nëse e pëlqeni shokun tuaj, duhet të veproni kështu

414

Nëse ju pëlqen dikush, i cili gjithashtu ndodh të jetë miku juaj, çfarë do të bënit?


Nëse ju jeni të sigurt për atë që ju ndjeni për mikun tuaj dhe nuk e dini se si të veproni, më poshtë keni disa udhëzime.

Nëse ndjenja e tërheqjes është reciproke
Ju dy mbaheni si miq, por çka për ndjenjat e tërheqjes? A është e ndërsjellë?
Ndoshta ju keni pëlqyer këtë mikun tuaj për një kohë të gjatë dhe ndjenjat kanë lulėzuar nga miqësia e gjatë. Shumë herë, dashuria ndaj dikujt fillon me miqësi. Ne njihemi me një person, ne jemi tërhequr me të dhe më pas bëhemi miq.


Deklarata e papritur e dashurisë, kur ndjenja është e ndërsjellë nuk do jetë një tradhëti e miqësisë. Ju duhet të mbani emocionet tuaja në zorrët tuaj derisa jeni i sigurt se dëshira e djegjes është duke u reflektuar shumë edhe nga ana e mikut tuaj.


A jeni duke e vënë në rrezik miqësinë?
Para se të ecni në fushën e betejës së minave, mendoni dy herë për miqësinë tuaj. Pyesni veten nëse veprimi juaj i ardhshëm do të pengojë marrëdhënien tuaj.


A ju pëlqen me të vërtetë shoku juaj?
Para se të pranoni ndjenjat tuaja, sigurohuni që ai nuk është një vetëm hallakatje që ju jeni duke kërkuar për të bërë me shokun tuaj. Nëse ai/ajo është vetëm shtrydhje e juaj, mos bëni asnjë budallaki që mund të prishë një marrëdhënie të mirë. Kur një mik i juaji flet mirë me ju dhe varet nga ju gjatë gjithë kohës, ju mund të supozoni se keni rënë në dashuri me të për shkak të gjithë vëmendjes që keni marrë.


Sigurohuni se nuk është vetëm pasion
Nëse shoku juaj është në një marrëdhënie të lumtur, më mirë është që të bëni një hap prapa. Por, nëse shoku juaj është i/e vetme dhe se ju keni rënë në dashuri me të, shprehuni se si ju ndjeheni për të. Tregojani dashurinë tuaj shokut, vetëm kur të siguroheni se nuk bëhet fjalë vetëm për pasion