PD nxjerr dokumentet. Valdrin Pjetri i dënuar në Itali me 18 muaj bu rg për dr ogë (Foto)

306

Sekretari i Përgjithshëm i PD Gazment Bardhi publikoi disa dokumente sipas tij kartela e nxjerrë nga kuestura e Firences që tregon se kryebashkiaku i Shkodrës Valdrin Pjetri ka qenë dënuar në Itali me 18 muaj burg dhe një mijë euro gjobë për shpërndarje droge.

Bardhi u shpreh se Pjetri e ka pranuar kr imin pas arrestimit në 27 janar 2003 së bashku me Altin Dodën dhe është dë buar. Dënimi është pezulluar pasi sipas drejtësisë italiane kur dënimi është poshtë dy viteve dhe për herë të parë pezullohet .

Për PD dëshmia e pena litetit që publikoi pak ditë më parë Pjetri nuk ka vlerë pasi sipas selisë blu pas kalimit të 10 viteve nga dën imi ajo del e pastër. Sekretari i Përgjithshëm i PD akuzon kryeministrin Rama se ishte në dijeni të dënimit dhe informacionin sipas tij e ka marrë në të njëjtat kanale diplomatike si selia blu por e mori në mbrojtje kryebashkiakun e ri.

PD publikon kartelën e dë nimit në Itali për tr afik dr oge të Valdrin Pjetrit. Sipas dokumentit, Valdrin Pjetri është dë nuar me 18 muaj bu rg dhe 1000 euro gjobë. Valdrin Pjetri u arr estua në flagrancë në Firence më 27 janar 2003, ai u dë bua nga Italia më 4 shkurt 2003.