Metoda për të mos u depiluar shpesh

273

Shumë njerëz mendojnë se depilimi është shumë i dhimbshëm, e vetmja zgjidhje është që të përdorin makinë rroje.

Ne do ju sjellim disa truke për të mos u depiluar shpesh. Për më tepër, lëkura do të jetë më e butë.

Vendoseni briskun në ujë të ngrohtë përpara përdorimit
Ngrohja e briskut në ujë të nxehtë ndihmon që ajo të rrëshqasë më mirë në lëkurë, duke e bërë më efikas rruajtjen.

Përdoreni briskun në drejtim të kundërt me atë të rritjes së qimeve
Ky është rregulli i artë: gjithmonë briskun në drejtimin e kundërt me atë të rritjes së qimeve. Në në këtë mënyrë prerja do të ndodhë afër rrënjës dhe lëkura do të jetë më e butë.

Përdorni vajin në vend të kremit depilues
Kremi depilues është i mirë, megjithatë do të ishte më mirë që të përdorni vaj (si ajo e ullirit ose e kokosit) pasi krijon një ndjesi të këndshme dhe e bën heqjen e qimeve më efektive.

Në sajë të vajit, prerja bëhet më e thellë, kështu që nuk do të jetë e nevojshme që të depiloheni shpesh. Ndërsa kremrat depilues krijojnë një pengesë të lehtë mes briskut dhe lëkurës.

Bëni një dush të nxehtë para depilimit
Mund të duket e qartë, por është një hap thelbësor. Para se të përdorni briskun është e nevojshme për të bërë një dush të nxehtë ose, nëse nuk ështe e mundur, të paktën të kaloni një peshqir të lagësht dhe të ngrohtë në lëkurë.