Gratë e politikanëve bamirëse , se burrat i kanë hajdutë.

332

Roberto Benigni u lind më 1952, në Manciano La Misericordia të Firences.

Eshtë aktor i famshëm i humorit dhe skenës italiane dhe ne shqiptarët, jemi adhurues të hershëm të tij.

Benigni ka sukses jo vetëm brenda kufijve italianë, por edhe më gjerë, në arenën ndërkombëtare, si aktor dhe regjisor.

Fitoi dy Oskar me filmin e tij të famshëm La vitta e bella Jeta është e bukur, ku iu dha Oskar si aktori më i mirë protagonist dhe si regjisori më i mirë i vitit.

Në vijim disa Thënie të tij, që njihen për thjeshtësi e humor njëkohësisht, por edhe thellësi mendimi. THËNIET Gratë e politikanëve që bëjnë bamirësi, kanë të gjitha ndjenjën e fajit për atë çka vjedhin burrat e tyre.

Ka njerëz që jetojnë për buzëqeshjen tënde dhe ka nga ata që do të skuqen kur të kuptojnë që nuk ia kanë dalë dot ta shuajnë atë.3. Nuk ka asgjë më shkencore, se sa fantazia. Jeta sa më shumë zgjat, aq shumë shkurtohet.

Kur kthehesh në vendin e lindjes kupton se nuk të mungon shtëpia e vjetër, por fëmijëria

Njerëzit shikojnë, dëgjojnë, dhe flasin. Fatkeqesisht disa shikojnë keq, dëgjojnë pak, dhe flasin shumë!

Nuk ekziston aspak një gjë më poetike sesa një gjë tjetër.Poezia nuk është jashtë, është brenda

Duhet t’i zgjidhni fjalët ndonjëherë të duhen 8 muaj për të gjetur një fjalë të vetme.

Filloni të zgjidhni, sepse bukuria ka filluar kur dikush mësoi sesi të zgjedhë. Dashurohuni, nëse nuk dashuroni është gjithçka e vdekur!

Kur dashuron gjithçka bëhet e gjallë, lëviz, ndizet lumturia, shpërthen kënaqësia.

Jini edhe të trishtuar dhe të heshtur me madhështi.

Fryjini në fytyrë njerëzve lumturinë!Për të përcjellë lumturinë, duhet të jesh i lumtur.Edhe për të përcjellë dhimbjen duhet të jesh i lumtur!

Jini të lumtur!Duhet të vuani, të ndjeheni keq, të lëndoheni. Mos kini frikë të vuani, e gjithë bota vuan!

Edhe nëse nuk i keni mjetet e nevojshme për të krijuar një poezi, vetëm një gjë është e nevojshme Gjithçka.Mos kërkoni të renë E reja është gjëja më e vjetër që ekziston.

E nëse nuk gjen pozicionin e duhur për të të ardhur vargjet… shtrihuni në tokë…Sepse, shtrirë vështrohet qielli. Shikoje çfarë bukurie…