Dëmi që i shkaktoni shëndetit nëse i vishni këpucët pa çorape.

289

Nuk është thjesht era e keqe e këmbëve. Shkencëtarët shprehen se ka pasur një shtim të rasteve me infeksione fungale tek të rinjtë për shkak të trendit të veshjes së këpucëve pa çorape.

Podiatristja Ema Stefenson tregon se po sheh gjithnjë e më shumë djem të rinj të moshës 18-25 vjeç me probleme që lidhen me trendin e veshjeve të këpucëve pa çorapë.

Ky trend është shumë i përhapur tek të famshmit në tapetin e kuq. Është një trend i përhapur në pasarela dhe në revistat e modës, ku shihen modelet dhe trajnerët të veshin këpucë të tipit “brogues” pa çorape.

Sipas Ema Stefenson, këmbët tona nxjerrin mesatarisht një gotë me djersë gjatë ditës.

Lagështia dhe ngrohtësia e tepërt sjell infeksione fungale të rënda.

Nëse keni të tilla probleme, më poshtë gjeni këshilla të dobishme.

Vendosi qepë në çorape, e pabesueshme çfarë i ndodhi trupit!Vendosi qepë në çorape, e pabesueshme çfarë i ndodhi trupit!
Gjithçka në moderim. Përpiquni ta minimizoni kohën e mbajtjes së këpucëve pa çorape. Spërkatni antiperspirant në shputën e këmbëve para se të vishni këpucët. Kontrolloni nëse keni zona të cilat janë të dhimbshme dhe kryeni vizitë mjekësore.