Çfarë duhet të keni parasysh për pastrimin e shtëpisë

147

Ambjenti i pastër i shtëpisë është një ndër dëshirat e secilit nga ne dhe pse shpesh cilësohet i lodhshëm si mission.

Për të pasur njnë shtëpi të pastër dhe larg lodhjes është e rëndësishme që të gjithë të ndjekin disa rregulla të caktuar. Me pranverën vjen çdo vit dëshira për të rivendosur rendin dhe për të rifreskuar mirë shtëpinë.

Më poshtë do të lexoni disa nga këto arsye që ju ndihmojnë për ta bërë një gjë të tillë;

Rregulli një:
Gjëja e parë që duhet bërë në fillim të një seance pastrimi është të organizoni hapësirën. Nga ana tjetër, nëse është e vërtetë se çdo gjë ka vendin e saj, për të kursyer kohë dhe përpjekje, rendi është me të vërtetë themelor. Çdo gjë që përdorni, duke përfshirë pajisjet pastruese, duhet të ruhet siç duhet pas përdorimit. Mjaft me çorape të shpërndara kudo, këpucë para divanit, kartela dhe sende të padobishme (por kush e di se prej nga vijnë!) Hidhen në tavolinën e kuzhinës, me tharëse flokësh dhe brushat e mbetura në lavaman: pastrimi do të jetë shumë më i shpejtë.

Rregulli dy:
Dhomë për dhomë. Për të proceduar në mënyrë sistematike dhe pa humbur kohë duke ecur lart e poshtë shtëpisë, ju duhet të pastroni një dhomë pastaj tjetren. Nëse duam të shmangim përpjekjet titanike, ne gjithmonë e vendosim kuzhinë në rregull, pastrimin e tryezës dhe lavamanin pa lënë enët e pista dhe enët përreth.

Rregulli tre:
Rregullsia. Nuk është e rëndësishme se çfarë frekuenca që zgjedhim, një herë ose dy herë në javë, vetëm fundjavë ose pak çdo ditë: ajo që ka rëndësi është të mbash ritmin e duhur. Rregullsia është e rëndësishme sepse na ndihmon të mbajmë nën kontroll situatën dhe të organizojmë veten në kohë. Secilit prej tyre.

Rregulli katër:
Nga lart ose poshtë. Cilado qoftë dhoma që ju beni, gjëja kryesore për të kujtuar është se pastruesit kanë rrugën e tyre, nga lart poshtë. Është më mirë për ta bërë pluhurin e parë, e cila më pas do të bjerë në dysheme dhe pastaj do të përkushtohet për larje të sipërfaqeve të ecshme. Mos harroni se qilimi duhet të jetë gjithmonë i shkundur para se të bëhet pluhur është një tjetër largpamësi të mbani në mend.

Rregulli pesë:
Kujdes leckën. Kur fshini pluhurin, qofshin raftet, raftet ose llambat, mos harroni kurrë se është më mirë të hiqni pluhurin me një leckë të thatë dhe pastaj të kaloni një te lagur, shkruan bota.al. Në fakt, nëse sipërfaqet që duhet të pastrohen janë veçanërisht të pluhurosura, nëse nuk bëjmë së pari me leckë të thatë ne rrezikojmë të mbetet papastërtia aty.