Mungon energjia në Vlorë e Fier, shkak era e fortë

350

Qarku i Fierit dhe ai i Vlorës u përfshinë sot nga ndërprerjet e energjisë elektrike. Shkak u bene erërat e forta dhe reshjet e shiut, te cilat rrezuan shtyllat e tensionit. Defekti kryesor ndodhi ne fidferin Vlora 1, qe furnizon me energji spitalin e qytetit bregdetar. Sipas OSHEE, moti i keq nuk jep mundësi per nje riparim te shpejte te defektit.

Avaritë e ndodhura ne këto zona jane kryesisht këputje percjellesash, dëmtime kabllosh etj. Problemet me te mëdha verehen ne zonat rurale. Ndërkohë probleme ka edhe ne Puke, pasi trashësia e dëborës, po behet pengese per grupet e punës qe te ndërhyjnë ne fshatrat me qellim riparimin e defekteve.