Paloka: Kam shitur një apartament në Shëngjin, për deklarimin kam ende afat.

402

Nënkryetari i PD, Edi Paloka ka pranuar se i ka shitur një apartament familjes Vocaj nga Lezha të cilëve iu sekuestrua pasuria 5.5 mln euro të dhuruara nga manjati suedez, Sten Ake Lindholm, pronar i rrjeti supermarketesh (Lexo këtu). Paloka sqaron se është vetëm një apartament me vlerë 87.5 mln lekë dhe jo dy siç është raportuar në media. Sa i takon mosdeklarimit të shitjes së apartamentit, Paloka thotë se sipas ligjit ai ka afat ta bëjë një gjë të tillë deri në datnë 31 mars 2019.
“Po kam pasur një apartament në Shëngjin dhe e kam shitur. Kam pasur vetëm një dhe jo dy, pasi jepet shuma në lekë dhe euro për të krijuar idenë se janë dy. Jo është vetëm një apartament në Shëngjin të cilin e kam deklaruar kur e kam blerë dhe e kam shitur”, tha Paloka. I pyetur për deklarimin e kësaj shitje dhe akuzat për fshehje, Paloka thotë se “shitja është bërë në vitin 2018 dhe sipas ligjit deklarimi i pasurisë ka afat deri në 31 mars të 2019, me deklaratën do jetë edhe veprimi i cili është ligjor për një pronë që unë e kam shitur”.