Disa lloje të vitaminave që duhet të përdorni nëse ju bien flokët.

455

Vitamina B kompleks

Vitamina B kompleks ndihmon rrënjen e flokëve, duke i mbajtur qelizat e saj të shëndetshme. Kjo bën që të eleminohet dhe humbja e flokëve nga rrënja.

Biotina

Biotina është një vitaminë që bën pjesë në vitaminën B kompleks. Është shumë e nevojshme për flokët si dhe për lëkurën. Veç shmangies së rënies së flokëve, biotina bën që të shmangen flokët e bardha si dhe shmang humbjen e përqendruar të flokëtve tëk burrat.

Vitamina C

Vitamina C është shumë thelbësore, kur vjen puna tek prodhimi i kolagjenit dhe I keratinës. Kjo vitamin mbron flokët nga dëmtuesit e jashtëm dhe i bën më të fortë, duke eleminuar kështu rrezikun e humbjes së flokëve.

Acidi folik

Acidi folik ndihmin në rigjenerimin e qelizave. Kjo bën që të jetë një përbërës shumë i dobishëm sa i takon rritjes së flokëve.