Njihuni me fëmijën e parë të këtij viti, ja në cilin qytetet të Shqipërisë ka lindur dhe çfarë përfiton

388

Vetëm 2 minuta pasi ka trokitur Viti i Ri 2019, ka ardhur në jetë edhe fëmija i parë për këtë vit.

Ai është djalë, dhe peshon 3150 gramë dhe ka lindur tek materniteti “Mbretëresha Geraldinë” në Tiranë . Mësohet se si fëmija po ashtu edhe nëna gëzojnë shëndet të plotë.

Kujtojmë se nga ora 00:00, ka hyrë në fuqi ligji për mbështetjen financiare për të sapolindurit, të cilët do të fitojnë nga 40 mijë lekë deri në 120 mijë lekë të rinj. Thënë ndryshe fëmija i parë përfiton 40 mijë lekë të rinj, i dyti 80 mijë lekë dhe i treti 120 mijë lekë. Nëse janë binjakë të dy përfitojnë nga 80 mijë lekë, e nëse janë trinjakë nga 120 mijë.