Gjërat që duhet të bëni nëse merrni një dhuratë të padëshiruar.

311

Duke pasur këtë gjë në mendje, ka një seri idesh që mund të të bëjnë punë në një situatë të ngjashme. Dikush ju dhuron diçka që nuk ju pëlqen, ndonëse nuk ka dhurata të këqija thonë…Por, edhe ndodh! Tri zgjidhje optimale për ju, edhe pse urojmë që kjo të mos ju ndodh në këto ditë prag ndërrimi vitesh!

Ridhuroje

A është një bluzë me shkëlqim, model i vjetër, të cilin ia ke parë një të afërmi pak kohë më parë? Pse nuk e dhuron sërish? Ose organizo një shkëmbim të ndërsjelltë dhuratash të padëshiruara për Vitin e Ri.

Dyqanet e bamirësisë

Përgjigja më e qartë është dhurimi i artikujve në një dyqan bamirësie, kështu që dikush tjetër mund të gjejë gëzim në dhuratën tuaj, ndërsa, në të njëjtën kohë, vlera e kësaj dhurate shkon drejt një kauze të rëndësishme. Megjithatë, duhet të kujtojmë se disa gjëra nuk mund të dhurohen. Kryqi i Kuq Britanik, i cili ka disa qindra dyqane bamirësie në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar ka një listë të artikujve që nuk mund t’i pranojnë për rishitje. Ato përfshijnë: objekte që përdoren si armë, syze, shporta të përdorura, gjëra mjekësore, etj.

Dhuroni lodra në spitalin e fëmijëve

Nëse fëmijët në jetën tuaj kanë një dhuratë shumë më të madhe këtë vit, ose ndoshta janë gjëra që nuk u përshtaten atyre, ju mund të dhuroni lodra dhe produkte për fëmijë në një pavion të spitalit të fëmijëve ose në bujtinë ku pranojnë donacione. Lego, kufje ose DVD . Foshnjat në spital duan celularët dhe lodra të tjera zhvillimore. Lodrat e dhuruara duhet të jenë të reja, ndërsa lodrat e përdorura, rrobat dhe librat nuk pranohen.