Korça ruan traditën 106 vjeçare, meshë bekimi për ditën e flamurit

429

Paraditën e kësaj të mërkurë në Katedralen e Korcës është mbajtur një meshë bekimi me rastin e 28 nentorit.

Kjo meshë është bërë traditë që kur u mbajt për herë të parë në 28 nentorit të vitit 1912 ditën kur ngrihej flamuri në Vlorë.

106 vite me parë, mesha kryhej në Kishen e Shen Gjergjit ( sot nuk ekziston më) dhe drejtohej nga Imzot Fan Noli.

Qe nga ai vit mesha e vecantë është e pervitshme në qytetin juglindor.

Mitropoliti i Korçës Imzot Johan Pelushi gjates meshës se flamurit i ka bere thirrje shqiptareve te mos braktisur vendin..