Lotët e mjerimit, 11-vjeçarja: Ëndërroj një dhomë të fus kokën

387

Të braktisur nga nëna dhe fati, dy të mitur në mëshirë të fatit, dy fëmijët e Pajazitit jetojnë prej muajsh në një çadër të improvizuar. Mjerimi brenda çadrës ka pllakosur gjithëçka.

Fëmijët e mitur u braktisën nga nëna e tyre por edhe nga fati. Fëmijërinë e jetojnë mës skamjes, kur khthen nga shkolla në rrugën me baltë ulen përtoke dhe bëjnë detyrat e shëtpisë.

“Nuk kam mundesi ku ti bëj detyrat e shtëpise” thote vajza 11 vjeçare. “Mami ka ikur, na ka lenë, shumë vështire eshtë të jetosh këtu. Dua te kem shtëpi të bëj detyrat të ndihmoj babin jam e mërzitur me këto kushte. I them shqiptareve të na ndihmojnë mos të jetojmë në ketë çadër” thotë 11 vjeçarja.

Një thirrje ka dhe babai i vajzës, Pajaziti “tani nis dëbora, fëmijët kanë ftohtë. Vetëm një dhomë dua që ata të mësojnë. Nuk di çfarë të bëj në këto kushte…” shprehet ai.