Në ditën e martesës femrat nuk duhet të veshin këtë gjë, sepse sjell ters.

528

Për ju që besoni pak në disa bestytëni të vjetra, jemi te dita e martesës.
Dita më e lumtur për një çift, është kurorëzimi i dashurisë së tyre. Sipas intv.al në kulturën e vjetër romake ishte ters që nusja të vishte në ditën e dasmës këpucë të përdorura më parë nga dikush tjetër.

Pra nëse këpucët nuk ishin të reja, kjo do ndikonte në fatin e saj në të ardhmen. Kishte shumë mundësi që të sillte ters kjo gjë. Edhe në ditët e sotme, disa kultura në botë e besojnë këtë gjë, pra në pajën e nuses nuk duhet të jenë gjëra të përdorura më parë. Nuset duhet të sigurohen që këpucët, duhet të jenë të reja dhe të përdoren vetëm për to. Kjo lidhet me fatin e martesës së saj.

Prandaj, ju femra që po lexoni këtë artikull mos e neglizhoni këtë detaj, në të ardhmen kur të bëheni nuse!