Ja pse duhet të hamë nga një vezë të zier çdo mëngjes.

311

Shumë prej nesh mund të mos preferojnë ta konsumojnë vezë për mëngjes.

Kjo është diçka e gabuar pasi veza është e pasur në vlera ushqimore të domosdoshme për trupin tonë dhe nëse këto të mira përthithen që në mëngjes, do të jemi plot energji gjatë gjithë ditës.

Vezët, sidomos ato të zierat bëjnë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të mira.

E bardha dhe e verdha përmbajnë sasi të mëdha proteinash.

PËRFITIMET

Veza përmirëson përqendrimin

Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëmendshëm

Veza është e mbushur me 14 ushqyes themelorë, 5 gramë yndyrë dhe 70 kalori

Por në rast se ajo nuk iu pëlqen, ka mënyra të ndryshme për ta futur në kombinimin e ushqimit tuaj

Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë

Veza i jep energji trurit dhe mbron sytë tuaj.