Kurrë nuk ua kanë thënë këtë gjë për aspirinën, në asnjë mënyrë nuk duhet ta humbni!

488

Shumica e njerëzve marrin një aspirinë për të lehtësuar dhimbjen e kokës, për të pushuar dhimbjen e dhembit apo dhe për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare. Por ajo që nuk dini është se përdorimet e aspirinës nuk kufizohen vetëm në fushën e mjekësisë, pasi këto të fundit mund të përdoren dhe për shumë probleme të tjera që nuk përfshijnë dhimbjet. Përdorimi i aspirinës për flokët është një ndër përdorimet më të jashtëzakonshme të këtij medikamenti dhe më poshtë do ju tregojmë mënyrën se për çfarë dhe si ta përdorni

Lani flokët tuaja me aspirinë

Klori mund të mbrojë skalpin e kokës nga sëmundjet dhe bakteret, por për fat të keq nuk është mik i flokëve tuaj. Aplikimi i aspirinës në flokë do të rikthejë shkëlqimin dhe volumin. Ajo që duhet të bëni është të shkrini 7-8 kokrra aspirinë në një gotë me ujë të ngrohtë dhe me të të lagni flokët. Lëreni për 15 minuta dhe më pas lajini flokët normalisht.

Aspirina përmban acid salicilik, një enzimë që ka aftësi hidratuese dhe mund të parandalojë krijimin e zbokthit.
Aplikimi i aspirines të përzier me shampo në kokën tuaj mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit të lëkurës së kokës që shkakton zbokthin dhe ndihmon në trajtmin e lëkurës së rrjepur