Dy gjëra që bëjmë kur jemi të dashuruar dhe që pendohemi më vonë

569

Kur jemi në fillim të një marrëdhënie, në dashuri dhe të shoqëruar me një partner, ne jemi të gatshëm të grindemi për të gjitha dështimet e tij.Ky nuk është problem në fillim, ndërkohë që pasioni është në kulmin e tij, por me kalimin e kohës kjo mund të fillojë t’ju shqetësojë.

Ku jeni duke gabuar?

Kalimi nëpër gjëra që ju bezdisen dhe ju bëjnë më keq. Disa gjëra nuk mund të falen thjesht. Ka çifte që tejkalojnë tradhtinë ose shpifjet dhe rifitojnë besimin, por kjo ndodh vetëm atëherë kur pala fajtore sinqerisht shpreh keqardhje dhe ndryshon sjelljen për të mirë.

Pa këtë nuk ka falje ose besim. Nëse i keni shpjeguar partnerit tuaj se çfarë e ka lënduar thellësisht, por ai ende vazhdon me ‘stilin’ e tij, tejkalimi i problemit nuk do t’ju bëjë të lumtur. Psikologët paralajmërojnë se shpërfillja e një problemi do të dëmtojë marrëdhëniet afatgjata ose martesën dhe nganjëherë është më mirë të grindeni se sa të heshtësh për atë që ju shqetëson.

Nëse problemi nuk mund të zgjidhet dhe jeni ende të pakënaqur, atëherë është më mirë t’i jepni fund lidhjes.

Ju gjithmonë i keni vënë nevojat e tij para jush

Për të krijuar një marrëdhënie të shëndetshme jo vetëm të dashur, por miqësore, duhet të jeni në ballë të vetes. Femrat shpesh kanë nevojë të maksimizojnë partnerin e tyre në të gjitha aspektet e jetës së tyre të përbashkët dhe njëkohësisht neglizhojnë nevojat e tyre.

Ju po përshtateni me orarin e tij, duke përshkruar vetëm atë që ai dëshiron, në momentet më intensive është e rëndësishme që ju të jeni të kënaqur dhe do të luani vullnetarisht një rol dytësor. Këto janë të gjitha situatat ku nuk mendoni për veten. Mos harroni se themeli i secilës lidhje është kompromisi dhe barazia, dhe ju jeni aq i rëndësishëm sa edhe partneri juaj.