Spartak Ngjela: Shqipëria po krijon epokën e saj të re, mbështetet nga fuqitë ndërkombëtare

227

Avokati Spartak Ngjela iu kundërpërgjigj deklaratave të Presidentit të Greqisë, Prokopis Pavlopulos për çështjen çame. Ai deklaroi se Shqipëria duhet të pranojë të vërtetën historike të së kaluarës kriminale të çamëve si bashkëpunëtorë të nazizmit.

Por Ngjela tha në një postim në rrjetet sociale se Greqia do të paguajë për çdo gjë që i ka borxh Shqipërisë. Sipas tij, vendi ynë po krijon një epokë të re me mbështetjen e ndërkombëtarëve. “Politikanët grekë që thonë se “çamët i genociduam se bashkëpunuan me nazistët”, janë shumë herë më terroristë dhe më të poshtër se nazistët. Si mund të dëbohen nga atdheu i tyre vendasit dhe të vriten barbarisht gra dhe fëmijë me një arsye të tillë? Po hungarezët, po rumunët, po bullgarët që u bashkuan me nazizmin, i dëboi kush nga atdheu i tyre? Kush vrau fëmijë dhe gra në këto vende? Ku janë proceset greke të bashkëpunimit nazist? Askund. E pra, mos i dinë budallenj shqiptarët këta ardhacakë të Anadollit që kanë pushtuar pronat e shqiptarëve në Greqi? Të gjitha do t’i dorëzojnë. Keni për t’i parë! Këta grekë që përdorin këtë arsye janë më regresivë nga çdo fluks kriminal që nga mesjeta e hershme e deri tani. Historia e Shqipërisë po krijon epokën e saj të re e mbështetur nga fuqitë e mëdha të qytetërimit perëndimor. Greqia do t’i paguajë një e nga një deri në centin e fundit të gjitha dëmet antishqiptare, dhe do t’i kthejë të gjitha pronat që grekët regresivë iu kanë grabitur shqiptarëve autoktonë në Greqi”, u shpreh avokati.

Ai shtoi se grekët janë të trembur. Ngjela theksoi se Uashingtoni dhe Berlini nuk do t’i lejojnë këto deklarata kriminale nga ana e Greqisë. “Si mund të lejohen e të dëgjohen në Evropë dhe në Amerikë monstra të tilla? Po, përse flasin kështu? Së janë të trembur. Stop! Vrasësit e rinj të Greqisë së sotme duhet t’i nënshtrohen fatit të tyre historik. Gënjeshtra dhe krimi grek kundër shqiptarëve do të ekspozohet domosdoshmërisht. Por, Uashingtoni dhe Berlini nuk duhet ta pranojnë këtë pasthirrmë kriminale greke të një mentaliteti kriminal mesjetar”, tha Spartak Ngjela.