Përplaset makina pa shofer e Apple

408

Një makinë pa shofer që i përket kompanisë Apple është përfshirë në një aksident. Këtë e ka konfirmuar autoriteti rrugor i Kalifornisë.

Një Lexus RX450h, e modifikuar me sensor autonom është përplasur nga një shofer në makinën e tipit Nissan Leaf.

Askush nuk është dëmtuar, por ka patur dëme të mëdha materiale të makinave.

Makina e Apple ishte pjesë e një programi sekret, të quajtur Projekti Titan. Kompania gjigante nuk ka bërë asnjë koment për përplasjen që ndodhi me 24 gusht.

Programi i makinave pa shofer të Apple është bërë publike prej kohësh dhe deri tani kanë dalë në rrugë 66 makina të tilla.