Meta kthen ligjin për Teatrin Kombëtar

410

Presidenti Ilir Meta nuk ka dekretuar ligjin për shembjen e Teatrit Kombëtar, duke e kthyer atë sërish në Kuvend.

Kreu i shtetit teksa analizon vendimin në fjalë, bën me dije se ky ligj shkel parimin e barazisë si dhe bie ndesh me primet e Konventës Europiane të Trashëgimisë Kulturore.

Gjithashtu në renditjen e argumenteve të tij në këtë mosdekretim, thuhet se ky ligj bie ndesh edhe me parimet e Kushtetutës së Shqipërisë.

Gjithashtu presidenti Meta nënvizon edhe faktin se Gjykata Kushtetuese në vendon tonë nuk është funksionale që të verifikojë konstatimet, ndërsa fton Kuvendin që të rishqyrtojë sërish këtë ligj.