Pamje të rralla/ Arkeologët zbulojnë skeletin e një “shtrige”, ishte varrosur ndryshe nga të tjerët

449

Disa arkeologë ukrahinas kanë pohuar se kanë gjetur skeletin e lashtë të një të një “shtrige”, e cila është varrosur me duart pas koke.

Sipas tyre besohet se kjo grua ka jetuar në shekullin e 3 ose të katërt në Ukraina e sotme.

Skeleti u zbulua në zonë një rurale, në afërsi të fshatit Legezino dhe fakti që ajo u gjet e varrosur vetme dhe me fytyrën përmbys, shton dyshimet se ajo ishte një “shtrigë”.