Depozitat e ujit, “bomba” infeksionesh.

429

Nëse e sheh Tiranën nga lart, ato që mbizotërojnë pamjen janë depozitat e ujit. Te domosdoshme gjatë gjithë vitit, e po aq të rrezikshme nëse nuk pastrohen e lihen pas dore.

Shumë njerëz kujdesen për to: të tjerë thonë dhe e pranojnë se depozitat e tyre nuk janë pastruar prej një kohe të gjatë.

Isidor Koti, prej disa muajsh është administrator i këtij pallati në kryeqytet. Depozita që u shërben mbi 15 familjeve nuk është pastruar prej vitesh, pasi banorët nuk paguajnë.

Kreu i drejtorisë se Shëndetit Publik, Dritan Ulqinaku, tregon se nga viti në vit numri i qytetarëve që bëjnë analizat e ujit është rritur.

Edhe pse uji i depozitave nuk pihet, ai sipas mjekëve mund të bëhet shkak i sëmundjeve të ndryshme.

Infeksionet nga uji i kontaminuar mund të merren edhe nëpërmjet përdorimit të tij për të larë fruta ose perime, si dhe duke bërë dush.

Bashkia ka menduar t’i japë zgjidhje këtij problem përmes caktimit të administratorëve.

Bejko u bën thirrje të gjithë administratorëve në detyrë që gjatë muajit qershor dhe korrik të bëjnë pastrimin e depozitave.