Vendosen tabelat e para në gjuhën shqipe në aeroportin ndërkombëtar të Shkupit

457

Ka nisur zëvendësimi i tabelave në rrugë edhe në gjuhën shqipe, pas hyrjes në fuqi të vendimit të Qeverisë së Maqedonisë për heqjen e emrit të aeroportit të Shkupit “Aleksandri i Madh” duke e emëruar “Aeroporti Ndërkombëtar Shkup”, si dhe pas heqjes të mbishkrimit mbi aeroport dhe monumentit të Aleksandrit të Madh që ishte në hapësirat e brendshme të aeroportit.
Pas heqjes së tabelave në autostradë në drejtim me Greqinë, ku figuronte emri “Aleksandri i Madh” dhe zëvendësimit tw tyre me tabelat e reja me emrin “Miqësia”, brenda pak orësh janë vendosur edhe tabelat e reja.
Vendimi u mor gjatë takimit të dy kryeministrave, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras në Davos të Zvicrës, në kuadër të Forumit Botëror Ekonomik. Një hap i tillë u vlerësua pozitivisht nga Athina, që e cilësoi si dëshmi se Maqedonia po heq dorë, sipas tyre, nga irredentizmi.